Quercetine

€ 24,95
-12%
€ 21,95
(1 capsule(s) = € 0,37)
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Quercetine is een bioflavonoïde (flavonolen), een natuurlijk pigment dat aanwezig is in veel groenten & fruit en granen. Het is één van de meest voorkomende antioxidanten in het dieet en speelt een belangrijke rol bij het helpen van uw lichaam bij het bestrijden van schade door vrije radicalen.

Vroeger werd quercetine ook wel vitamine P genoemd. Quercitine heeft een citroengelige kleur en wordt gewonnen uit de bloesem van de Japanse honingboom (Sophora japonica L.).

Quercetine:

  • Is een natuurlijke antioxidant
  • Zorgt voor een betere opname van zink
  • Werkt synergetisch met vitamine C

Is quercetine in onze voeding voldoende?

Of je voldoende quercetine binnenkrijgt is erg afhankelijk van je dagelijkse eetpatroon. In deze voedingssoorten komt quercetine in hogere mate voor in: appelen, boekweit, blauwe bessen, broccoli, boerenkool, citrus, cacao, kappertjes, rode uien, rode wijn, thee, zoete aardappelen, zaden en noten. Quercetine komt voornamelijk voor in de schil van de diverse soorten groenten en fruit. Door het schillen van groenten en fruit en het koken/verhitten hiervan gaat quercetine grotendeels verloren.

Quercetine, vitamine C en zink?

Ons lichaam verbruikt meer zink als we te maken hebben met een verminderde weerstand. Om je weerstand te verhogen raden wij aan om de inname van acerola, onze natuurlijke vitamine C, en zink te verhogen. Quercitine werkt synergetisch met vitamine C en bevat stoffen (zinkionoforen) die de opname van zink in onze cellen bevorderen.

Quercetine van APB Holland is uniek door:

  • Quercetine met zeer hoog 98% extract uit Japanse honingboom (Sophora japonica L.)
  • pure quercetine zonder verdere vulstoffen of bindmiddelen
  • koosjere, halal, vegetarische capsules
  • capsule met vertraagde afgifte
  • opent zich pas in de darmen, wat het risico op reflux minimaliseert
  • zwarte pot beschermt tegen de invloed van licht, lucht en vocht


Ingrediënten:

Quercetine, Plantaardige capsule (HPMC)


Samenstelling:

per capsule: 280 mg Quercetine UV 98% extract uit Japanse honingboom (Sophora japonica L.)


Dosering:

1 - 3 capsules per dag innemen, bij voorkeur voor de maaltijd. Houdt u zich aan de aanbevolen dosering, tenzij anders geadviseerd. Raadpleeg voor gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, lactatie, ziekte of medicijngebruik.


Let op:

Niet gebruiken in combinatie met digoxine of cyclosporine.


Veiligheid

Buiten bereik en zicht van jong kinderen houden. Droog en op kamertemperatuur bewaren (15-25 °C). Deze niet licht doorlatende verpakking zorgt ervoor dat de kwaliteit zo lang mogelijk behouden blijft.


Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn