Lactoferrine 300 mg

€ 34,95
-7%
€ 32,50
(1 capsule(s) = € 1,08)
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Mattisson Lactoferrine 95% 300mg

Lactoferrine is een lichaamseigen eiwit dat de eigenschap heeft ijzer aan zich te binden en te transporteren. Hoewel ons lichaam zelf ook lactoferrine aanmaakt, kunnen factoren als bewerkte voeding en stress de lactoferrine reserves negatief beïnvloeden.


Wat is lactoferrine?

Lactoferrine is een multifunctionele, lichaamseigen stof. Het is een ijzerbindend eiwit wat onder meer voorkomt in de slijmvliezen, de luchtwegen en het maagdarmkanaal. Als mens krijgen we kort na de geboorte grote hoeveelheden lactoferrine binnen via colostrum, de eerste moedermelk. Latere moedermelk bevat nog altijd zeer veel lactoferrine vergeleken met de hoeveelheid die we binnenkrijgen uit zuivel.

Het lichaam is in staat om in beperkte mate lactoferrine aan te maken. We kunnen deze aanmaak stimuleren door op nuchtere maag te bewegen, bij voorkeur krachttraining met de armen. Het Westerse dieet bevat echter veel bewerkte voeding. Door deze voeding en door (chronische) blootstelling aan stress en toxines kan de lactoferrine reserve negatief worden beïnvloed. Dagelijkse aanvulling door middel van een hooggedoseerd lactoferrine supplement (300 mg per capsule) kan een tekort voorkomen.

Wat zijn de voordelen van lactoferrine capsules?

Lactoferrine capsules kunnen gebruikt worden als aanvulling op het door het lichaam geproduceerde lactoferrine en de lactoferrine die we binnenkrijgen uit voeding. Supplementen met lactoferrine worden meestal ingezet ter preventie van infectieziekten, als aanvullende behandeling van infectieziekten en chronische ontstekingen, ter verbetering van de ijzerstatus en ter behandeling van allergieën.

Hoewel er duidelijke verbanden zijn gelegd tussen lactoferrine en bepaalde aandoeningen, is er nog niet van een aantoonbaar oorzakelijk verband te spreken.

Dit product is LPS-vrij.


Ingrediënten: Lactoferrine (Melk), HMPC maagresistente capsule (huls)


Bevat: Melk/Lactose


Dosering: 1x daags 1 capsule tijdens of vlak na de maaltijd innemen met een glas water. Aanbevolen dosering niet overschrijden.


Veiligheid:

Buiten bereik en zicht van jong kinderen houden. Droog en op kamertemperatuur bewaren (15-25 °C).


Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.


Heeft u nog vragen over dit of een ander product kunt u altijd contact opnemen.