Collageen poeder

€ 24,95
-12%
€ 21,95
(10 g = € 0,81)
incl. btw, excl. levering
Productgegevensblad
Op voorraad

Beschrijving

Wat is collageen?
Collageen, dat afstamt van het Griekse woord 'kolla' dat binden of samenbinden betekent is een belangrijk onderdeel van het bindweefsel in het menselijk- en dierlijk lichaam. Collageen is een lijmvormend eiwit en komt in heel het lichaam voor. Collageen is voor 70% een hoofdbestanddeel van het losmazige bindweefel in de huid en het is mede verantwoordelijk voor de extracellulaire matrix. De belangrijkste eiwitten in het lichaam zijn de extracellulaire eiwitten die primair zorgen voor de elasticiteit, stevigheid, structuur en samenhang van verschillende soorten bindweefsel.

Welk soort collageen komt het meest in het lichaam voor?
In het lichaam komen verschillende types collageen voor al is collageen type 1 de meest voorkomende. Meer dan 90% van het collageen dat voorkomt in het lichaam is namelijk type 1 collageen. Dit komt onder andere voor in de huid, nagels, kraakbeen, botten, haar, kraakbeen en gewrichtsbanden.

Vanaf het 25ste levensjaar neemt de collageenproductie in het lichaam geleidelijk af waardoor de huid minder soepel wordt en verouderd. Dit proces gebeurt op een natuurlijke wijze, maar kan versneld worden door het roken, consumeren van alcoholische dranken en overmatig blootstelling aan UV-stralen. Wanneer er dus wordt gesproken over huidveroudering, praat men eigenlijk over een te kort aan collageen. Om dit proces te vertragen moet het collageen op peil worden gehouden en dat kan door een proteïnerijk dieet te eten met goede proteïnen, groenten, fruit, oliën en vezels.

Collageen bestaat uit 18 verschillende aminozuren waaronder glycine en proline die de natuurlijke aanmaak voor collageen in het lichaam bevorderen. Bekijk het aminozuurprofiel onderaan deze pagina.


Collageen van APB Holland is uniek door:

  • 100% grasgevoerd collageen; de runderen lopen het hele jaar door buiten en eten uitsluitend gras en weidebloemen;
  • hormoon- en antibioticavrije collageen;
  • goed oplosbare collageen met een neutrale smaak
  • zwarte pot beschermt tegen de invloed van licht, lucht en vocht.


Aminuzurenprofiel APB Holland Collageen Solugel poeder per 10 gram:

Alanine 7.6, Leucine* 2.4, Arginine 7.0, Lysine*3.0,

Asparaginezuur 4.1, Methionine* 0.8, Cysteïne 0.0, Fenylalanine 1.5, Glutaminezuur 9.1, Proline 12.5, Glycine 21.2, Serine 3.1, Histidine* 0.8, Threonine* 1.7, Hydroxylysine 1.4, Tryptofaan* 0.0, Hydroxyproline 11.2, Tyrosine 0.5, Isoleucine* 1.1, Valine 2.0
* essentieel aminozuur

Deze producten zijn gecertificeerd


Dosering:

neem 1-2 keer per dag één eetlepel á 10 gram Collageen Poeder. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Goed oplosbaar in zowel warme als koude vloeistoffen tot 80°C. Wanneer de pot leeg is adviseren wij om gedurende een rustperiode van 5 dagen geen collageen te gebruiken, tijdens deze periode kan het lichaam gestimuleerd worden om zelf collageen aan te maken.


Veiligheid:

Buiten bereik en zicht van jong kinderen houden. Droog en op kamertemperatuur bewaren (15-25 °C). Deze niet licht doorlatende verpakking zorgt ervoor dat de kwaliteit zo lang mogelijk behouden blijft.


Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.